A B1 blog kult rovataSzexpózokat ábrázoló pénzérméket is használtak a rómaiak

2018. február 16. - PilarT

De vajon mire?www_tvn_hu_e865c7b0d54437028627c32db5720cfd.jpg

Tovább

Mindenki ezt akarja, pedig ennél hétköznapibb táska a világon nincsen

Sokan úgy tartják, a táska a legfontosabb kiegészítő egy nő ruhatárában. Voltak a divattörténetnek extrémebb és visszafogottabb darabjai, amik valamilyen okból kifolyólag bekerültek a kánonba, de az biztos, hogy ilyen puritán retikült még soha nem kiáltottak ki a világ legjobbjának.

07152017_simonmiller_details-0046_1_2.jpg

Tovább

Fordított világ: vászon helyett ecsetekre fest ez a művész

26907360_1809972052629287_1717143393312391385_n.jpg

Mintha egy párhuzamos világba csöppentünk volna: Alexandra Dillon nem vászonra, hanem ecsetekre fest. Munkája nyomán elkopott ecsetek, fejszék és lakatok kapnak különböző arcokat, amiket ókori római múmiaportrék vagy régi mesterek festményei ihlettek.

Tovább

Idén is hordunk majd állatokat, csak másképp, mint eddig

2017 volt a nagy antiszőrme év, amikor több márka is – például a Michael Kors és a Gucci – megfogadta, 2018 év végére leszámolnak az állati szőrme felhasználásával. Az új technológiákat kihasználva, ma már képesek olyan szintetikus anyagokkal helyettesíteni a valódi szőrt, amelyek hasonló esztétikai minőséggel bírnak. Tehát az állatkínzás megy, az állatok viszont maradnak.

koo-street-style-0303-cathy-horyn_nocrop_w1800_h1330_2x.jpg

Tovább

Ezeket az egyedi cuccokat irigyeljük legjobban a sztároktól

Ha valaki egyedi, méretre készített ruhát vásárol, az egy dolog. Ha valakinek névre szóló luxuscikkeket készítenek a világ legnagyobb márkái, na, azt már nevezem! Monogrammal ellátott poncsók, keresztneveket viselő táskák, perszonalizált telefontokok és a világ legeslegszebb utazóládája – ezek voltak az elmúlt időszak legjobb cuccai, amiket a hírességek névre szólóan kaptak.

header_image_article_main-celebrities_wearing_burberry_fall_2014_personalized_blanket_poncho.jpg

Tovább

Jön az igazságos magyar Oscar?

Testről és lélekről a csúcs közelében

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét is beválasztotta idén az öt legjobb idegennyelvű mozi közé az Amerikai Filmakadémia, miután az előző években az Oscar díjat már megnyerte Nemes Jeles László Saul fia, és Deák Kristóf Mindenki című alkotása. Szóval, most jön a harmadik? Ami a magyar igazság :-)

Ghyczy András helyszíni jelentése

img_5226.JPG

A jelölés apropójából rendkívüli sajtótájékoztatóra került sor a hangulatos pesti Három Holló kávézóban.

Tovább

Megint izgulhatunk: Enyedi Ildikó filmjét Oscárra jelölték

Folytatódik a Testről és lélekről sikersorozata

download.jpegA berlini és a sydney-i filmfesztiválon aratott győzelme után a legnagyobb filmes kitüntetésre is esélye van Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének. Az amerikai filmakadémia bejelentette: jelölik a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra.

Tovább

Ezekért a divatkollaborációkért érdemes volt várni 2018-at

Mi történik, ha egy divattervező összeáll a macaronok atyjával? Hogy fog kinézni 2018 legcoolabb sportcipője? Ki csábította magához a legnépszerűbb szupermodellt? És mivel lepik meg a dánok a divatőrülteket?

Íme, ezek lesznek 2018 legmenőbb divatkollaborációi.

superga-x-philosophy-di-lorenzo-serafini.jpg

Tovább

Lázadók ruhatára - Szüfrazsettek, Fekete Párducok, pussy sapkások és a hollywoodi nagyasszonyok

Természetesen a Golden Globe apropóján kezdtem el utánanézni, hogy a múltban kik, és hogyan használták az öltözködést, mint vizuális fegyvert valamilyen fennkölt cél elérése érdekében. Egyáltalán volt-e, van-e ennek bármi értelme vagy következménye?

bppcathleenclever.jpg

Tovább

Nem modellek és nem is tervezők lesznek 2018-ban a divat meghatározó arcai. De akkor kik?

Sok változáson ment keresztül a divat az elmúlt pár évben. A közösségi média révén a bloggerek, a tartalomgyártók sokkal inkább előtérbe kerültek, mint maguk a ruhák és készítőik. A tavalyi évből levonva a tanulságokat, megtettem tétjeimet arra vonatkozóan, hogy kik lesznek a meghatározó arcok 2018-ban.

scandinavian-street-style.jpg

Tovább

Szörnyeknek ábrázolhatják a ma élő állatokat a jövő paleontológusai

Kaszavégtagú démoni hattyúk és alvilági agyaras-szarvas szörnyelefántok - C. M. Kosemen illusztrációi rávilágítanak, milyen nehéz csupán kövületek alapján rekonstruálni egy ősi állatot.

image_9.jpg

Tovább