A B1 blog kult rovataA világ leghosszabb ideig készülő ruhái

2017. október 19. - Honey Fitz

fokep3.jpg

Sokszor, ha a vörösszőnyeges nagyestélyiket nézegetjük, vagy a kifutók grandiózus ruháit csodáljuk, arra gondolunk, vajon milyen sokba kerülhetnek. Néha viszont még ennél is megdöbbentőbb adat az, hogy hány órába telt megvarrni őket. A világ leghosszabb ideig készülő ruhái közül szemezgettem.

Tovább

Régi szobrokat színezett ki, hogy életre keltse őket

dfg.jpg

Fantasztikus, mennyire másként hat egy-egy szürke szobor, ha színeket kap. Az alábbi hideg, márvány alkotások szinte életre keltek Jane Long keze nyomán. 

Az eredeti fotót Ausztráliában, a ballarati botanikus kertben készültek Charles Summer szobrairól. Jane sorozatában megtartotta a szobrok eredeti neveit, de szándékosan nem a történelmi kontextusba photoshopolta a kiszínezett alkotásokat, hanem egyszerűen csak gyönyörű nőként ábrázolta őket.

Tovább

Magával rántja-e a pusztulásba a szexuális zaklatásokkal vádolt Harvey Weinstein a felesége életművét, azaz a Marchesa divatházat?

A napokban kirobbant Weinstein-botrány áldozatainak száma napról napra nő. Egyre több híres színésznő és civil kolléganő áll ki a nyilvánosság elé, és meséli el a saját, Weinsteinnel kapcsolatos történetét. De a zaklatások elszenvedői mellett más, befolyásos nőket is bemocskolhat Hollywood egyik legrettegettebb filmproducere. Többek között a feleségét, a divattervező Georgina Chapmant.

gettyimages-646052594_h_2017.jpg

Tovább

Ilyen lenne, ha a Mona Lisa és Van Gogh belecsöppennének a mai világba

22221748_1377420785718521_3808045937645871582_n.jpg

Klimt Csókja tortillába bugyolálva, archaikus harc a távirányítóért és az Utolsó vacsora a Mekiben. Dan Cretu művész új szórakoztató képsorozatban azt mutatja meg, milyen lenne a világ, ha a klasszikus műalkotások betörtek volna a 21. századi popkultúrába. A képeket nézve nekem komolyan igényem támadt egy olyan tévésorozatra, amiben Mona Lisa, Van Gogh és a gyöngy fülbevalós lány egymással bandáznak.

Tovább

Ezt látják a diszlexiások, ha egy szöveget próbálnak elolvasni

diszlexia_nyitokep.jpg

Mégis mi lehet olyan bonyolult egy egyszerű szöveg elolvasásában? Ha ön is olyan szerencsés helyzetben van,. hogy nem küzd olvasási nehézségekkel, akkor nehezen értheti, mi okoz gondot egy diszlexiás embernek. Az alábbi példák azonban döbbenetesen jól érzékeltetik, mit látnak az olvasási nehézségekkel küzdők.

Tovább

A mezítlábas, Armani-öltönyös művész, aki 30 évvel a halála után is hatással van a divatra

2017 tavaszán Jean-Michel Basquiat Untitled című festményét 110,5 millió dollárért vette meg egy japán műgyűjtő. Basquiat műve ezzel a valaha volt legdrágábban eladott, amerikai művész által készített alkotás lett, illetve az első olyan 1980 után született mű, amely több mint 100 millió dollárért kelt el. Az 1988-ban, 27 évesen heroin túladagolásban meghalt festő azonban nemcsak a 20. század egyik legmeghatározóbb művésze, hanem a Z-generáció egyik legfontosabb stílusikonja is lett.

1202069.jpg

Tovább

A valaha volt legszebb divatbemutató-helyszínek

A divatbemutatók sokszor mozognak valóság és képzelet határán. A teatralitás a show része, a helyszín és a díszlet pedig azt a célt szolgálja, hogy a nézőket beszippantsa a tervező által megálmodott különleges világba. A valaha volt legszebb és legmegdöbbentőbb helyszínek közül válogattam.

rts11rn3-ed.jpg

Tovább

Reneszánsz hangulat egy autószerelő műhelyben

auto1_1.jpg

Freddy Fabris fotós mindig is szerettet volna tisztelegni fotóival a nagy reneszánsz mesterek előtt, ám nem igazán tudta, hogyan fogjon hozzá. Egészen addig, míg be nem tévedt egy midwesti autószerelő üzembe. Az alábbi vicces portrékon a szerelők, autóalkatrészek és szerszámok a reneszánsz festmények hangulatát adják vissza Freddy beállításainak köszönhetően.

Tovább

Ez az 5 legjobban öltözött nő a világon

A koraőszi időszakban a világ szinte minden pontján divathét lázban ég az érdeklődő közönség. A legizgalmasabb változás az elmúlt évtizedekhez képest talán az, hogy a kifutóknál sokkal jobban koncentrál mindenki arra, ami a bemutatók előtt, alatt és után az utcán történik. Ma már nehéz lenne megmondani, hogy a divat hat a street style sztárokra, vagy pont fordítva.

2--10_18_tommy-ton-spring-2015-rtw.jpg

Tovább

Pikáns képek néhány sejtelmes tollvonásból

21032388_1341421212651812_2952601656071567116_n.jpg

Petites Luxures alkotóinak tollrajzain talán elsőre fel sem tűnik, mennyire erotikus jeleneteket ábrázolnak. A gömbölyű fenék és a kalandozó ujjak vonala csak sejteti a pikáns jeleneteket. Azonban, ha követjük a minimálvonások ívét, szinte pornográf tartalmak bontakoznak ki előttünk.

Tovább

Három világhírű amerikai márka, amelyeket bevándorlók virágoztattak fel

Most, hogy vége a New York Fashion Weeknek, ideje lenne summázni a történteket. Azonban ahelyett, hogy végigmennék a legsikeresebb bemutatókon, a divathét vonatkozásában három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

monse-laurakim_fernandogarciamonse_fr_3996_2-800x470-1456264194-2.jpg

Tovább

Értelmetlen zagyvaság vagy igazi mestermű a Twin Peaks új évada?

twin-peaks.jpg

Most, hogy véget ért és leülepedett az új évad, beszélnünk kell a Twin Peaksről. Értelmetlen zagyvaság vagy igazi mestermű? A harmadik évada után a legtöbb kritikus elköteleződik az egyik vélemény mellett. Nekem azonban vegyes érzéseim vannak a 25 év utáni folytatással kapcsolatban, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Tovább

Nem vicc, a bohóciszony egy létező betegség

Minden, amit a coulrofóbiáról tudni kell

american-horror-story-cult-teaser-image.jpg

Az Amerikai Horror Sztori új évadának egyik főszereplője az iszonyatosan labilis, mindenféle fóbiával küzdő Amy (Sarah Paulson), aki többek közt coulrofóbiában is szenved, azaz retteg a bohócoktól. 

A bohócokat meglepően sok ember nem kedveli (pláne az AZ megnézése után), annak ellenére, hogy elvileg a nevettetés, a szórakoztatás a céljuk. A coulrofóbia pedig egy valóban létező pszichés betegség. De vajon mik a tünetei és egyáltalán mi válthatja ki a bohócoktól való rettegést? 

Ráadásként mutatunk olyan hírességeket is, akik szintén coulrofóbiában szenvednek.

Tovább

Mégis, hol a fenében van a Felszab tér?

ferenciek_tere_felszabadulas_ter.jpg

Gyakran hallunk - főleg az idősebbek szájából - olyan budapesti közterekről, mint Felszab. tér, Népköztársaság útja, Lenin körút. Nyilvánvaló, hogy ezek az elnevezések már nem léteznek, de vajon hol vannak ezek az utcák és terek, amikről az öregeink beszélnek?

Tovább

Modellek vannak, ruha egy szál se – a Jacquemus-é a legerősebb őszi-téli divatkampány

03scene-jacquemus-slide-ytx0-jumbo.jpg

Valótlanságot állítanék, ha azt mondanám, nem volt még olyan a történelemben, hogy egy divatmárka ruhák nélkül kampányolt volna. Gondoljunk csak az annak idején nagy port kavart Oliviero Toscani-féle Benetton sorozatra! Olyan viszont ritkán van, hogy a modellek rajta vannak a képen, csak éppen egy szál ruha sincs egyiken se. A radikális francia tervező, Jacquemus ezzel a koncepcióval indította a szezont.       

Tovább

A Testről és lélekről című filmet nevezi Magyarország Oscarra

Enyedi Ildikó rendezésében a Testről és lélekről című alkotást nevezi Magyarország az Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában - közölte az illetékes bizottság keddi döntését a Magyar Nemzeti Filmalap.  

mecs_muhi.jpg

Tovább