B1 [szub]kult

2017.már.24.
Írta: PilarT Szólj hozzá!

Ha szereti a bizarr porfogókat és Hieronymus Bosch festményeit, akkor van egy jó hírünk

socialhe1sdfsdfsdfsdfsdfsdf-original-843-430.jpg

Én személy szerint nem szívesen pakolom tele a polcaimat apró tárgyakkal, porfogókkal, csecsebecsékkel (megnehezíti a portörlést). Ám kétség sem fér hozzá, hogy az alábbi figurák a lakás pazar vendégsokkoló dekorációi lehetnek: madárfejű emberevő, kalapos tojáshéjfenekű, egyszarvú ló-hal hibrid. Ismerősek igaz? Korábban már írtunk Hieronymus Bosch bizarr, álomszerű képeirőlAz alábbi szobrocskák az ő festményalakjait ábrázolják 3D-ben.

Önök melyiket tennék ki otthon a kandallóra?

Tovább

A 10 legjobb szám Chuck Berrytől - legyen rock&roll!

90 éves korában meghalt Chuck Berry amerikai gitáros, énekes, a rock and roll egyik legfontosabb személyisége. Charles Edward Anderson Berry Sr., azaz Chuck Berry 1926-ban született St. Louis-ban. Egészen az utolsó időkig aktív zenész volt, idén, 35 év után először új albumot jelentetett meg, aminek a címe Chuck. 1984-ben kapott Grammy-életműdíjat, és az elsők közt iktatták be a Rock and Roll hírességek csarnokába is 1986-ban. 

chuck_berry.jpg

A legendás művész St. Louis-ből indult az ötvenes évek közepén, amikor a magyarok a szovjetekkel és a padlássöpréssel voltak elfoglalva. Chuck Berry lett az énekes-gitáros mintapéldája, aki maga adja elő a saját számait. Összeszedtük a 10 legjobb számát (szubjektív a lista) autókról, nőkről és Amerikáról.

Tovább

Kincsem igaz története - meglepő dolgokban tér el a film a csodaló életétől

kincs1.jpg

Kincsem valódi története nem volt olyan kalandos, mint a Herendi Gábor új filmjében, és gazdája sem volt olyan izgalmas személyiség, ahogy Nagy Ervin alakításában láthatjuk. Ettől függetlenül voltak olyan nagyszerű momentumok a csodaló életében, amik igazságalapjával jó, ha tisztában vagyunk.

Tovább

Kivarrt vezetők - Uralkodók, politikusok és a testükre tetovált titkos szimbólumok

Nem árulok el nagy újdonságot azzal, hogy a tetoválásnak évezredes hagyományai vannak. Tetovált lányként mindig érdekelt, hogy mások, akár a hírességek miket varratnak magukra. Azt azonban sokáig nem tudtam, hogy a világ legnagyobb hatalmú vezetői közül rengetegnek volt valamilyen tetoválása. Ezeket gyűjtöttem össze és megpróbáltam felgöngyölíteni a történetüket…

27_1.jpg

Tovább

Jézus, Michael Jackson és a queerek – avagy hogyan lesz a divatból politikai kiáltvány

Ahogy minden művészeti ág, vagy azzal rokon szakma, a divat is folyamatosan reflektál a társadalomra, amelyben születik. Egy bemutató mindig teátrális, mert szórakoztatni, lenyűgözni, elvarázsolni akar, de fontos észrevenni, hogy a ruhák sok esetben túlmutatnak mindennemű esztétikai kérdésen és rengeteg aktuális problémára hívják fel a figyelmet. A divat nem csak vizuális önmegvalósítás, hanem nagyon gyakran politikai állásfoglalás.

gallery-1487166530-fashion-planned-parenthood.jpg

Tovább

Gulliver országában a randa Nemzetibe készült képek

 

Van olyan, hogy a kortárs festő unatkozik otthon, rosszak a fényviszonyok, különben is lusta, hazaszeretetre, nemes cselekedetre vágyik, nem utolsósorban mikrofonba (mikroportba?) beszélni, embereket látni-hallani maga körül.

Na, a Szüts pont ilyen.


szuts_miklos.JPG

Tovább

Ezeket a túlvilági csontvázakat egy londoni árvaház alatt találták

mysterious-skulls-skeletons-thomas-theodore-merrylin-home-london-6.jpg

Titokzatos lények csontvázáról készült fotók terjednek a neten. Az alábbi furcsa gyűjtemény állítólag egy Londoni árvaház pincéjéből került elő. Igazi leletekről van szó, vagy kamu az egész?

Kiderítettük, mi az igazság e különös teremtményekkel kapcsolatban.

Tovább

Ghost In The Shell: lesz-e gagyi látványorgia a klasszikus cyberpunk animéből?

Nem, a Ghost In The Shell sem volt jó fordítás, japánról angolra. Eredetileg a japán cím fordítása úgy hangzott, hogy "Mobile Armored Riot Police", nyilván ez nem keltette volna fel a figyelmet annyira. Ebből jöttek aztán a borzalmas magyar (félre)fordítások, hogy „Szellem a kagylóban”.

scarlett-johansson_gits.jpg

Tovább