A B1 blog kult rovataBaljós harmónia egy szürreális erdőben

2017. május 27. - PilarT

tropical-gloom-5909846981866_700.jpg

Marcela Bolivar sötét hangulatú digitális fotói törékeny harmóniát sugallnak. Az alakok, a környező virágok és növények olyanok, mintha egy szellő bármikor tovasodorhatná őket. Az elegáns, sötét tónusú karakterek alakja szürreálisan alkalmazkodik a természet elemeihez. Mintha olyan misztikus erőket látnának, amelyeket nem érthetünk meg.

Tovább

Hálóba akadt kis hableány lehet az idei nyár legmenőbb harisnyadivatja

fb_image_5911aa12dd747_700.jpg

Ezek a részletgazdag kiegészítők nem véletlenül emlékeztetnek bennünket egy halászhálóba gabalyodott sellőre: Lirika Matoshi New York-i művész neccharisnyából, gyöngyökből, üvegkövekből és művirágokból készít hihetetlenül mutatós harisnyákat.

Tovább

5 gyermekuralkodó és régens nem mindennapi története

puyi-the-last-emperor-of-china.jpg

A történelem során gyakran előfordult, hogy az uralkodó halálakor gyermek trónörököst hagyott hátra. Ilyenkor a birodalom irányítása egy kinevezett régens kezébe került. Vannak olyan uralkodók, akiket főként gyermekkori intézkedéseik tették híressé. Más esetekben a régensek nagyobb hírnévre tettek szert, mint azok, akiket képviseltek.

Tovább

A legbátrabb cannes-i szettek és a stylistok, akik a háttérben döntenek

Ma már külön iparág a vörösszőnyeges öltöztetés. Egyrészt az esemény nívója, másrészt a publicitása az, ami a hírességeket évről-évre arra sarkallja, hogy lenyűgöző ruhákban jelenjenek meg. Egy-egy felkapottabb ruha presztízs az azt viselő sztárnak, a divattervezőnek és a háttérben a kettőt láthatatlanul összekapcsoló stylistnak.

k_epa201705172681-1024x575.jpg

Tovább

20 híresség, amikor először lépett a vörös szőnyegre

14

A legnagyobb világsztárok otthonosan mozognak a vörös szőnyegen, ám még nekik is el kellett kezdeni valahol. Hogy nézett ki Drew Barrymore, amikor gyerekként először jelent meg a vörös szőnyegen? Milyen ruhát viselt a tini Emma Watson, és az apukájával érkező Angelina Jolie az első alkalommal? Íme 20 híresség karrierjük elején.

Tovább

Ha szereti a klasszikus festményeket és kövér macskákat, akkor ezeket a képeket imádni fogja

6_2.jpg

A FatCatArt oldal készítői tökéletesítették a különböző művészettörténeti korszakok híres festményeit azzal, hogy korunk legnépszerűbb internetes ikonjával - a Kövér Macskával - egészítették ki. Hát mi ez, ha nem a szépművészet csúcsa? :)

Tovább

Miért stílusikon már most az új francia first lady?

A május 7-ei választáson a franciák a centrista Emmanuel Macronnak szavaztak bizalmat. Ezzel történelmük eddigi legfiatalabb elnökét választották meg. A pár nap múlva hivatalába lépő új elnök ígérete szerint felveszi majd a harcot a megosztottsággal, a terrorizmussal és az EU-ellenességgel szemben. Az elhivatottság és a rengeteg remény mellett vele költözik majd az Élysée-palotába egy igazi stílusikon is, aki nem más, mint a nála 24 évvel idősebb felesége, Brigitte.

unnamed_5.jpg

Tovább

Fantasztikus sötétítő függöny depressziósoknak, orvosoknak és vámpíroknak

shadow-art-blackout-blinds-2-590998c84d760_700.jpg

Kinek kell redőny, vagy a nagymama durva függönye, ha ilyen elképesztő sötétítőkkel is díszíthetjük a hálószobánkat? Ezek a stílusos roll-up redőnyök a kivágásoknak köszönhetően az éjszakai New York vagy London városképét varázsolják az ablakunkba - legalábbis akkor, ha nappal húzzuk le őket.

Tovább

Sötéten varázslatos képek a depresszióról és a bennünk élő szörnyekről

fb_image_59034c59c65cf_700.jpg

A depresszióval nem könnyű megbírkózni. Olykor azonban szépség is születhet a belső harcból. Dawid Planeta lengyel művész képeivel saját depressziója elleni küzdelmét illusztrálja. Létrehozott egy képzeletbeli világot, amelyben egy kis ember hosszú, elfeledett dzsungelben utazik, és óriási csillógószemű állatok és totemek képében találkozik saját félelmeivel.

Tovább

Ilyen, amikor a busz üléshuzatából ruha lesz

Tedd az uzsit buszkékbe

Az AKG (Alternatív Közgazdasági Gimnázium) tanárai azt a feladatot adták a diákoknak, hogy alapítsanak és működtessenek egy céget egy teljes éven át. A tanulók nem kis fába vágták a fejszéjüket, létrehoztak egy divatcéget, amely a BKK buszainak üléshuzataiból készít ruhákat és kiegészítőket. A téma kapcsán felmerült bennem a kérdés, hogy vajon másoknak is eszébe jutott-e már hasonlóan elvetemült ötlet, meg lehet-e ebből élni, és tulajdonképpen mi az értelme az egésznek?

img_3247.JPG

Tovább

Mit szólna hozzá, ha ilyen hibrid állatszörnyek lepnék el Budapestet?

esrf.jpg

Egyszerre félelmetes és lenyűgöző hibrideket hozott nekünk a BudapestAlternativ 2017-es képein: flamingó-sárkány, cica-pók, zsiráf-elefánt és gekkó-hal. Mit szólnának hozzá, ha ilyen állat szörnyek népesítenék be Budapestet?

Tovább

A divattörténet kiemelkedő darabjai, amelyeket hírességek ihlettek

high_on_heels.jpg

A legtöbb tervezőnek van múzsája, mégis kevés olyan divatcikk van a világon, amelynek története örökre összekapcsolódik azzal, aki ihlette. Sokszor nem is sejtjük, hogy egy-egy légből kapottnak tűnő fantázianév mögött valójában konkrét személy, illetve alkotó és múzsa legendás kapcsolata áll.

Tovább

Mit jelent a kapunyitási pánik?

A BeSmart Klub egy olyan hely, ahol lelkes és érdeklődő emberek gyűlnek össze, hogy egy-egy izgalmas témával foglalkozzanak. Április első témája az Y-generáció volt, amihez mindenki érteni vél. A meghívott pszichológus szakértő sok tévhitről lerántotta a leplet és olyan tényekre világított rá, amitől csökkenhet az Y-generációval szembeni előítéletesség. A teljes előadás megtekinthető ezen a linken. Mi is megkérdeztük az előadót, Séllei Beatrixot. y1.jpg

Tovább

Újabb 5 uralkodó, akinek elmegyógyintézetben lett volna a helye

landscape-1466683466-aerys.jpg

Egy uralkodó döntése mindig kihat az összes alattvaló életére. Ha a király vagy királynő józan, igazságos rendeleteket hoz, elégedetlenkedők akkor is akadnak. Amikor azonban a történelem során elmebeteg uralkodók kerültek trónra, annak rendszerint katasztrofális következményei lettek.

Tovább

Íme, a táska, ami akkor se lehet a tiéd, ha beledöglesz

Legendák keringenek arról, hogy a világ egyik legexkluzívabb táskáját csak egy bizonyos kiváltságos kör vásárolhatja meg. Pontos információink nincsenek a kritériumokról, de annyi biztos, hogy itt nem segít se a pénz, se a kitartás, se a trükközés. Ez az egyetlen olyan divatcikk a Földön, ami valóban megkülönböztet.
41333ca8e5b26cc7f6bf53624443a4be.jpg

Tovább

5 uralkodó, aki hihetetlen dolgokat tett meg a szerelméért

20121107-sztarszerzo-kleopatra-nem-is-volt-gyonyoru3.jpg

A királyi házasságok rendszerint inkább politikai okból köttetnek, mint szerelemből. Sok közülük katasztrofális házasélethez vezetett, és a felek máshol keresték a boldogságot. Néhány uralkodó azonban kemény küzdelmet folytatott azért, hogy a szíve választottjával léphessen frigyre.

Tovább