A B1 blog kult rovataHová tűnt, és mit adott Paris Hilton a világnak?

2017. június 23. - Honey Fitz

Lényegében mindent, amivel a XXI. századot jellemezhetjük. Úttörője volt és idolja lett annak a „zeitgeist”-nek, amit most élünk. De hogyan, és miért?

paris-hilton-w-2000-trends-1494434852.png

Tovább

Szürreális mesevilágban lakott a művészpár

07_2016_mark_ryden-320_0.jpg

Marion Peck és Mark Ryden egyértelműen a kedvenc művészházaspárom. Szürreális pop-art festményeik, mintha egy szomorkás mesevilág babaházában készültek volna. Jellegzetes stílusjegyeik annyira hasonlóak, hogy le sem tagadhatnák: férj és feleség. Ráadásul közös otthonuk is egyedi művészi érzéküket tükrözi vissza.

Megmutatjuk a művész házaspár legeredetibb képeit, és különlegesen berendezett otthonukba is bepillantást nyújtunk.

Tovább

5 bizonyíték, hogy az ókori Róma a perverzek paradicsoma volt

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az ókori Róma igen furcsa hely volt. Végtére is, az emberek mindenhova tógákban jártak, saját rokonaikkal szexeltek, és szórakozásképp tigrisekkel küzdő rabszolgákat néztek. Sokan nem sejtik azonban, hogy mennyire perverzek voltak a rómaiak, és itt nem csak a császárokra és ágyasaikra gondolunk: az ókori Rómában mindennapos volt pedofília, szexrabszolgákat tartottak és obszcén feliratok díszítették a falakat. Íme 5 dolog, ami a perverzek paradicsomává tette a római birodalmat.

the-slave-market.jpg

Tovább

A Testről és lélekről újabb nagy győzelme

Enyedi Ildikó filmjének ausztrál sikere

"Meglepetés győztes a 2017-es a Sydney Filmfesztiválon: A magyar Testről és lélekről” írja már címében is a Sydney Morning Herald című lap, beszámolva a magyar film újabb tekintélyes eredményéről a neves filmfesztiválon.   

A film rendezője, Enyedi Ildikó helyi idő szerint vasárnap este vette át a díjat Ausztráliában. A film producerei Mécs Mónika, Mesterházy Ernő és Muhi András – az alkotókkal együtt a berlini Arany Medve után most tehát újabb nagy nemzetközi sikert értek el. Ráadásul, amit talán még fontosabb, a film a magyar mozikban is igen jól hasít, május végéig, több mint 65 ezren nézték meg.enyedi_dij.jpg

Tovább

5 önjelölt uralkodó, aki nem mindennapi módon ragadta magához a hatalmat

p1-bl000_waterl_g_20130407185156.jpg

A történelem során számos uralkodó foglalta el úgy a trónt, hogy ehhez semmi jogcíme nem volt. Módszereik a házasságtól a hódításig, illetve a lázadástól a választásig váltakoztak. Néhány önjelölt királynak és királynőnek sikerült továbbadnia címét gyermekeinek, míg mások rövid időn át maradtak hatalmon. Az alábbiakban 5 olyan önjelölt uralkodóról olvashat, aki nem mindennapi módon ragadta magához a hatalmat.

Tovább

Az egyetlen márka, amely büszke Melania Trumpra

Amikor a fél (divat)világ bojkottot hirdetett az új amerikai first lady ellen, ki hitte volna, hogy lesz olyan márka, amely nemcsak vállalja, de büszke is rá, hogy Melania Trump az ő ruháit hordja? Mindannyiunk meglepetésére lett ilyen. Íme, a Dolce & Gabbana mélyrepülésének rövid története.

stefano-gabbana-domenico-dolce.jpg

Tovább

Gyönyörű modellek helyett ellentmondásos figurákkal kampányolnak a világmárkák

Ha egy divatház biztosra akar menni, nagy valószínűséggel egy kellemes külsejű manökent, vagy bájos arcú színésznőt választ a márka képviselőjének. De olyan is van, hogy a kreatív vezető gondol egy merészet, és előhúz a kalapból egy teljesen más karaktert. Idén tavasszal Karl Lagerfeld sokkolta a világot azzal, hogy egy amerikai rapperrel reklámozta a legújabb női Chanel-táskát. A kezdeményezés azonban koránt sem egyedülálló.

chanel-pharrell-gabrielle.png

Tovább

Önvédelmi fogások a viktoriánus korból

uploads_2f2017_2f3_2f2_2fselfdefense_43.jpg

Mit tehetett egy úriember, ha megtámadták az 1800-as években? Az alábbi archív fotókon két jól öltözött úr demonstrálja a viktoriánus kor önvédelmi fogásait. (Bár valljuk be, nem életszerű, hogy ilyen finom úriemberek puszta kézzel egymásnak estek volna. :) )

Tovább

5 lélegzetelállító palota a történelemből

c26d7f6a8d24b2f1af297e76807ce9ed.jpg

A királyi paloták gyakran láttak el katonai és védelmi funkciókat. Elsősorban azonban az uralkodó otthonául szolgáltak. Az alábbi pazar paloták sokat elárulnak az építtető személyiségéről, félelmeiről, szeszélyeiről és megalomániájáról is.

Tovább

Elpusztították a budakalászi óriás Ent-arcokat is

fa.jpg

Miközben más országokban a kirándulók értékelik az erdőkben rejtőző különleges alkotásokat, nálunk sajnos továbbra is azok elpusztítása a divat. A Római-parti Kőkert alkotójának budakalászi szobrait is elpusztították a vandálok.

Tovább

Pippa Middleton lapot húzott a tizenkilencre – avagy minden, amit a különc Giles Deacon-ról tudni érdemes

Az idei év egyik legnagyobb sajtóérdeklődésre számot tartó eseménye biztosan Pippa Middleton esküvője volt. Hónapokkal ezelőtt elindultak a találgatások, hogy vajon melyik konszolidált divattervező nyeri majd a tendert. Amikor Giles Deacon és az asszisztense először jelent meg Pippa Middleton házában egy halom ruhazsákkal, a királyi családnál megállt az ezüstkés a vajban.

p141-giles-deacon-photographed-by-kevin-davies-13-january-2016.jpg

Tovább

Így válnak klasszikus festmények az anime rajongók kedvenceivé

classic-paintings-into-geek-fandoms-lothlenan-2-59253e3d24de8_880.jpg

A klasszikus festmények engem önmagukban is lenyűgöznek, sok embernek viszont kell egy kis lökés ahhoz, hogy nyisson az ilyen régimódi műalkotások felé is. Egy Lothlenan álnevű digitális művész, remek dolgot talált ki arra, hogy közelebb hozza a képzőművészet legidőtlenebb darabjait a fantasy-rajongók táborához.

Tovább

Baljós harmónia egy szürreális erdőben

tropical-gloom-5909846981866_700.jpg

Marcela Bolivar sötét hangulatú digitális fotói törékeny harmóniát sugallnak. Az alakok, a környező virágok és növények olyanok, mintha egy szellő bármikor tovasodorhatná őket. Az elegáns, sötét tónusú karakterek alakja szürreálisan alkalmazkodik a természet elemeihez. Mintha olyan misztikus erőket látnának, amelyeket nem érthetünk meg.

Tovább

Hálóba akadt kis hableány lehet az idei nyár legmenőbb harisnyadivatja

fb_image_5911aa12dd747_700.jpg

Ezek a részletgazdag kiegészítők nem véletlenül emlékeztetnek bennünket egy halászhálóba gabalyodott sellőre: Lirika Matoshi New York-i művész neccharisnyából, gyöngyökből, üvegkövekből és művirágokból készít hihetetlenül mutatós harisnyákat.

Tovább

5 gyermekuralkodó és régens nem mindennapi története

puyi-the-last-emperor-of-china.jpg

A történelem során gyakran előfordult, hogy az uralkodó halálakor gyermek trónörököst hagyott hátra. Ilyenkor a birodalom irányítása egy kinevezett régens kezébe került. Vannak olyan uralkodók, akiket főként gyermekkori intézkedéseik tették híressé. Más esetekben a régensek nagyobb hírnévre tettek szert, mint azok, akiket képviseltek.

Tovább

A legbátrabb cannes-i szettek és a stylistok, akik a háttérben döntenek

Ma már külön iparág a vörösszőnyeges öltöztetés. Egyrészt az esemény nívója, másrészt a publicitása az, ami a hírességeket évről-évre arra sarkallja, hogy lenyűgöző ruhákban jelenjenek meg. Egy-egy felkapottabb ruha presztízs az azt viselő sztárnak, a divattervezőnek és a háttérben a kettőt láthatatlanul összekapcsoló stylistnak.

k_epa201705172681-1024x575.jpg

Tovább

20 híresség, amikor először lépett a vörös szőnyegre

14

A legnagyobb világsztárok otthonosan mozognak a vörös szőnyegen, ám még nekik is el kellett kezdeni valahol. Hogy nézett ki Drew Barrymore, amikor gyerekként először jelent meg a vörös szőnyegen? Milyen ruhát viselt a tini Emma Watson, és az apukájával érkező Angelina Jolie az első alkalommal? Íme 20 híresség karrierjük elején.

Tovább

Ha szereti a klasszikus festményeket és kövér macskákat, akkor ezeket a képeket imádni fogja

6_2.jpg

A FatCatArt oldal készítői tökéletesítették a különböző művészettörténeti korszakok híres festményeit azzal, hogy korunk legnépszerűbb internetes ikonjával - a Kövér Macskával - egészítették ki. Hát mi ez, ha nem a szépművészet csúcsa? :)

Tovább