A B1 blog kult rovataReneszánsz hangulat egy autószerelő műhelyben

2017. szeptember 25. - PilarT

auto1_1.jpg

Freddy Fabris fotós mindig is szerettet volna tisztelegni fotóival a nagy reneszánsz mesterek előtt, ám nem igazán tudta, hogyan fogjon hozzá. Egészen addig, míg be nem tévedt egy midwesti autószerelő üzembe. Az alábbi vicces portrékon a szerelők, autóalkatrészek és szerszámok a reneszánsz festmények hangulatát adják vissza Freddy beállításainak köszönhetően.

Tovább

Ez az 5 legjobban öltözött nő a világon

A koraőszi időszakban a világ szinte minden pontján divathét lázban ég az érdeklődő közönség. A legizgalmasabb változás az elmúlt évtizedekhez képest talán az, hogy a kifutóknál sokkal jobban koncentrál mindenki arra, ami a bemutatók előtt, alatt és után az utcán történik. Ma már nehéz lenne megmondani, hogy a divat hat a street style sztárokra, vagy pont fordítva.

2--10_18_tommy-ton-spring-2015-rtw.jpg

Tovább

Pikáns képek néhány sejtelmes tollvonásból

21032388_1341421212651812_2952601656071567116_n.jpg

Petites Luxures alkotóinak tollrajzain talán elsőre fel sem tűnik, mennyire erotikus jeleneteket ábrázolnak. A gömbölyű fenék és a kalandozó ujjak vonala csak sejteti a pikáns jeleneteket. Azonban, ha követjük a minimálvonások ívét, szinte pornográf tartalmak bontakoznak ki előttünk.

Tovább

Három világhírű amerikai márka, amelyeket bevándorlók virágoztattak fel

Most, hogy vége a New York Fashion Weeknek, ideje lenne summázni a történteket. Azonban ahelyett, hogy végigmennék a legsikeresebb bemutatókon, a divathét vonatkozásában három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

monse-laurakim_fernandogarciamonse_fr_3996_2-800x470-1456264194-2.jpg

Tovább

Értelmetlen zagyvaság vagy igazi mestermű a Twin Peaks új évada?

twin-peaks.jpg

Most, hogy véget ért és leülepedett az új évad, beszélnünk kell a Twin Peaksről. Értelmetlen zagyvaság vagy igazi mestermű? A harmadik évada után a legtöbb kritikus elköteleződik az egyik vélemény mellett. Nekem azonban vegyes érzéseim vannak a 25 év utáni folytatással kapcsolatban, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Tovább

Nem vicc, a bohóciszony egy létező betegség

Minden, amit a coulrofóbiáról tudni kell

american-horror-story-cult-teaser-image.jpg

Az Amerikai Horror Sztori új évadának egyik főszereplője az iszonyatosan labilis, mindenféle fóbiával küzdő Amy (Sarah Paulson), aki többek közt coulrofóbiában is szenved, azaz retteg a bohócoktól. 

A bohócokat meglepően sok ember nem kedveli (pláne az AZ megnézése után), annak ellenére, hogy elvileg a nevettetés, a szórakoztatás a céljuk. A coulrofóbia pedig egy valóban létező pszichés betegség. De vajon mik a tünetei és egyáltalán mi válthatja ki a bohócoktól való rettegést? 

Ráadásként mutatunk olyan hírességeket is, akik szintén coulrofóbiában szenvednek.

Tovább

Mégis, hol a fenében van a Felszab tér?

ferenciek_tere_felszabadulas_ter.jpg

Gyakran hallunk - főleg az idősebbek szájából - olyan budapesti közterekről, mint Felszab. tér, Népköztársaság útja, Lenin körút. Nyilvánvaló, hogy ezek az elnevezések már nem léteznek, de vajon hol vannak ezek az utcák és terek, amikről az öregeink beszélnek?

Tovább

Modellek vannak, ruha egy szál se – a Jacquemus-é a legerősebb őszi-téli divatkampány

03scene-jacquemus-slide-ytx0-jumbo.jpg

Valótlanságot állítanék, ha azt mondanám, nem volt még olyan a történelemben, hogy egy divatmárka ruhák nélkül kampányolt volna. Gondoljunk csak az annak idején nagy port kavart Oliviero Toscani-féle Benetton sorozatra! Olyan viszont ritkán van, hogy a modellek rajta vannak a képen, csak éppen egy szál ruha sincs egyiken se. A radikális francia tervező, Jacquemus ezzel a koncepcióval indította a szezont.       

Tovább

A Testről és lélekről című filmet nevezi Magyarország Oscarra

Enyedi Ildikó rendezésében a Testről és lélekről című alkotást nevezi Magyarország az Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában - közölte az illetékes bizottság keddi döntését a Magyar Nemzeti Filmalap.  

mecs_muhi.jpg

Tovább

Így vált az egykor mocsaras terület, kellemes parkká - archív fotók a Feneketlen-tóról

103367.jpg

A Feneketlen-tó környéke Buda egyik legidillibb parkja: babakocsit tologató anyukák, a szemközti gimnáziumokból kisereglő fiatalok, fűzfák alatt megbújó szerelmespárok és a futópályát kihasználó sportolók járnak ide kikapcsolódni. Na most ehhez az idilli képhez adjuk hozzá azt a körülbelül ezer embert, akik a tó mellé tervezett 350 lakásos megalakóparkba fognak költözni. Nem csoda, hogy a hatalmas lakópark terve óriási felháborodást váltott ki az újbudaiakból.

De hogyan vált ez az egykor mocsaras terület, kellemes parkká, majd a gigaberuházók célpontjává? Az alábbi képeken megnézhetik, milyen volt a Feneketlen-tó környéke a 60-as években.

Tovább

Nem kell többé hajat vasalniuk az afroamerikai katonáknak

Idén komoly változások történtek az amerikai hadsereg által előírt, a női katonák megjelenésére vonatkozó szabályokban. Az irányelvek módosítása jóval túlmutat praktikum és esztétikum kérdésén, egy komoly társadalmi problémáról szóló párbeszéd kezdete.

00-army-desktop-10-new.jpg

Tovább

Vegyen ön is meztelen nimfákat és csábító istennőket a Kieselbach Galériában

Meztelen nimfák és csábító istennők gyönyörű aktképeit csodálhattuk meg a Kieselbach Galéria új tárlatán. Lotz Károly legkedvesebb tanítványának festményeit ráadásul meg is megvásárolhatják, ugyanis Stein János Gábor összes festménye eladó.

img_1684.JPG

Tovább