A B1 blog kult rovataBohém, de szabályos, ízléses, de erotikus - Malika Favre

2015. május 27. - Ninon

Az élet minden területén szeretek törekedni az "egyszerű, de nagyszerű" betartására, legyen az főzés, öltözködés, lakberendezés vagy munka. Például nem vagyok a panírozás híve, sok időt vesz igénybe, emellett jobban is szeretem a húst vagy zöldséget egy egyszerűbb változatban, ami a saját ízét jobban ki is emeli. Nem szeretek túl sok színes göncöt magamra aggatni, mert abból csakis totális káosz alakulhat ki, amit én is megmosolygok nőtársaimon. Nem szeretem, ha a lakásomban túl sok minden tornyosul körülöttem a polcokon, szekrényeken, mert elvonná a figyelmemet, a takarítást is megnehezíti és szintén az összevisszaság hatását kelti. Egy cikk megírásánál sem kedvelem a felesleges sallangot, arról írok, amiről konkrétan a téma szól (ahogy ez az egyetemen is volt anno, ezért kaptam néha rosszabb osztályzatot, mert nem tudtam "rizsával" kitölteni az elvárt karakterszámot). Én is úgy tartom, hogy a kevesebb sokszor több.

Másrészt a minimalizmushoz felé húz valamiféle kényszeres követése szabályos, geometriai formáknak (ezzel együtt lehet azért élni :)). Szeretem az élére vasalt ruháimat a szekrényben, a katonásan sorakozó könyveket a polcon vagy egy szépen összehajtogatott zsebkendőt. Engem ez a fajta precizitás vonz.

Malika Favre grafikus művészete ezen minimalizmus vonalán halad, de pop art-os beütéssel. Így válhatott számomra igazán szimpatikussá. Színes, bohókás, mégis precíz és szabályozott. Zseniális ötvözet. Nem is csoda, hogy a Sephora-nak, a Vogue-nak vagy a The New Yorker-nek is dolgozott már.

Nézzétek meg, miről beszélek, amiről pop art-os minimalizmusról beszélek!

Az AFAR (utazási) magazinnak készített képei:

A Volcom divatcég Jungle kreációjához pedig ez született:

volcom_thumb1.png

Aranymetszés Malika-i szemmel:

(aranymetszés: egy olyan arányosság, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között)

Egy Rubik-kockás mű:

rubiks_image1.png

A brit Scanners zenekar Love Is Symmetry című albumát is ő dizájnolta:

A brit Fabric magazin címlapja (amely újság a londoni luxust hivatott bemutatni):

fabric_image1.png

Egy borító a Marie Claire-nek:

marieclaire_image1.png

Ezután evezzünk pikánsabb vizekre! Mint például a Les ciseuax (Olló) című kép,

ciseaux_image1.png

vagy a Le plaisir (Gyönyör),

leplaisir_image.png

vagy a 69, esetleg az Orgy (Orgia).

Benézhetünk a lányok szoknyája alá is Malika stílusában! (Sous les jupes des filles)

Ami pedig a legizgalmasabb lehet az összes kép közül, azok a Káma Szútra ábrázolások. Minden pozíció megfeleltethető egy-egy betűnek, és az így kialakult ízléses formák épp annyit adnak a fantáziának, amennyit a stílusban várhatunk tőle. Íme:

kamasutra_image2.png

Ezen az oldalon megnézhetitek az összes betű animált változatát is!

Ha nektek is megtetszettek a francia művésznő alkotásai, kövessétek Facebookon és Instagramon, vagy olvassátok ezt a vele készült interjút (angolul)!

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkult.blog.hu/api/trackback/id/tr897490892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.