Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A B1 blog kult rovataAz 5 leghíresebb sorozatgyilkos a történelemből

2016. november 29. - PilarT

la-et-cm-charles-manson-musical-hamburg-germany-20141001.jpg

Kínzókamrákkal felszerelt hotel, kiontott belek, hullagyalázás és erőszak: ha sorozatgyilkosokról tetteiről hallunk, mindig eltölt bennünket a borzongás és az iszonyat. A történelem során számos gyilkos tartotta rettegésben környezet, és ölt egynél többször.

Az alábbi 5 embert azonban mindmáig a leghírhedtebb sorozatgyilkosok közt tartják számon.

Hasfelmetsző Jack

jack-the-ripper-mitre-square.png

Hasfelmetsző Jack a világtörténelem legismertebb sorozatgyilkosa, akiről a mai napig sem tudjuk biztosan, hogy ki volt valójában. Érdekesség, hogy csupán egyetlen évben gyilkolt. 1888-ban öt prostituáltat ölt meg a Whitechapel nyomornegyedben.

Nem volt nehéz dolga a 19. század London sötét, zegzugos utcáin. Áldozatai torkát átvágta, majd sebészi pontossággal eltávolította méhüket.

H. H. Holmes

holmes-250x250.jpg

H. H. Holmes - eredeti nevén Herman Webster Mudgett 1892 és 1895 között elhatározta, hogy felújít egy régi hotelt. Az épület azonban a legkisebb mértékben sem lett vendégbarát hely. Holmes a házat csapóajtókkal, kínzó- és gázkamrákkal látta el. Áldozatait különböző ürügyekkel csábította az épületbe, ahol a legváltozatosabb kínzásokkal ölte meg őket. Az élelmes sorozatgyilkos ráadásul a csontvázakat eladta az egyetemnek, így komoly haszonra is szert tett.

1895-ben végül rajtakapták, és egy évvel később felakasztották. Kivégzése előtt Holmes felgyújtotta az épületet, hogy eltusolja az ügyet. A ház romjai között azonban így is legalább száz különböző embertől származó csontváz maradványait találták meg.  A feltételezések szerint Holmes mintegy 200 embert gyilkolt meg.

A Zodiákus

zodiac_blog_2100x147-250x250.jpg

A Horoszkópos Gyilkos néven is ismert rém azonosságát a mai napig nem tudjuk, annak ellenére, hogy a gyilkos előszeretettel hívta fel magára a média figyelmét. Fenyegetései és figyelmeztetései ellenére azonban 1969 december után nem történt további eset.

1968-bna és 1969-ben összesen öt, saját kocsijában agyonlőtt embert találtak az USA-ban. A gyilkosságok után az elkövető több napilapnál és egy televíziónál is bejelentkezett. "Zodiákus"-nak nevezte magát, elismerte a gyilkosságokat és rejtett kódokat tett közzé. A név az állatövi jegyek szimbólumából, vagyis zodiákusból ered. A gyilkos üzenetei aláírásakor is a zodiákus jelét használta - ami egyben egy célkereszt is.

Charles Manson

manson-250x250.jpg

A Charles Manson már gyerekkorában is a társadalom legaljához tartozott. Egy 16 éves prostituált gyerekeként látta meg a napvilágot 1932-ben. Felnőve egy kaliforniai hippi-mozgalomhoz csatlakozott, ahol amolyan guruvá vált. Az apokalipszis eljöveteléről prédikált, és egy farmon élt híveivel. "A Család"-ként emlegetett kommuna tagjai Manson vezetésével gazdag fehéreket öltek. Áldozatuk egyike volt a híres filmrendező, Roman Polanski terhes felesége, Sharon Tate is.

Mansonék célja az volt, hogy a fehéreket és feketéket egymás ellen hangolják, hogy a végső összecsapás (Helter Skelter) után a feketék kerüljenek ki győztesen. A szekta tagjait 35 emberélet kioltásával vádolják. Tagjait, köztük Mansont életfogytiglanra ítélték.

Ted Bundy

1000509261001_1892050825001_bio-top250-tedbundy-betrayal.jpg

Ted Bundyt minden idők legsármosabb sorozatgyilkosaként tartják számon. Nem volt nehéz dolga a gyilkosságok kivitelezésekor, hiszen rengeteg nőt levett a lábáról. Először 1973-ban Seattle-ben gyilkolt, majd mindig ugyanazon séma szerint járt el: vonzerejével tőrbe csalta a gyanútlan hölgyeket. Először leütötte, majd szadista módon megerőszakolta őket, végül megölte és feldarabolta áldozatait. Bundy ráadásul sok esetben visszatért a gyilkosság helyszínére, és a holttesteken újabb szexuális bűncselekményt követett el.

Végül az egyik áldozata fenekén lévő harapásnyomok alapján azonosították. 1978-ban fogták el, és egy évvel később kivégezték. A becslések szerint mintegy 60 nő haláláért felelős. Érdekesség, hogy áldozatai minden esetben fiatal, hosszú, barna hajú nők voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkult.blog.hu/api/trackback/id/tr9812002192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gazz 2016.11.30. 09:43:05

Csak szólok, hogy a Hasfelmetszőt DNS alapján beazonosították. Nézz utána az Aaron Kosminski névnek.

beetee 2016.11.30. 10:38:50

@Gazz: "Bár 2014-ben jelentek meg cikkek, melyek szerint Kosminski lehetett Hasfelmetsző Jack, utóbb kiderült, rossz volt a DNS-vizsgálat közben kiszámított genetikai egyezőség esélyének számítása, így az ügy továbbra is nyitott maradt."

Bergyilkos Bohoc 2016.11.30. 11:09:45

Na, az ezerszer feldolgozott téma. Kb. hetente kijön egy ilyen cikk/poszt.

Advanced Flight 2016.11.30. 11:23:59

A Tecsőn fent van egy videó, amin a Ted Bundy-val a kivégzése előtt készített interjú látható. Brutálisan vonzó pasi. Félelmetes.

Bigheart2 2016.11.30. 12:29:03

@Gazz: Biztos? Wikipédia: Bár 2014-ben jelentek meg cikkek, melyek szerint Kosminski lehetett Hasfelmetsző Jack, utóbb kiderült, rossz volt a DNS-vizsgálat közben kiszámított genetikai egyezőség esélyének számítása, így az ügy továbbra is nyitott maradt.

Szóval baromira nem biztos, hogy ő volt :)

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2016.11.30. 12:38:25

A Zodiákust feltenni a listára kicsit fura, mert amennyire emlékszem, az is vitatott, hogy egyáltalán sorozatgyilkos volt-e, vagy csak egy feltűnési viszketegségben szenvedő bolond. Több felvállalt gyilkosságáról is kiderült, hogy mások követték el, úgyhogy egy kicsit bonyolultabb a kérdés az esetében.
Manson pedig inkább tömeggyilkos, nem az a klasszikus sorozatgyilkos jellegű figura.

csentecsa 2016.11.30. 13:17:23

Magyar vonatkozások: Pándy, Kiss..

csentecsa 2016.11.30. 13:24:49

Épp tegnap volt a Tv-ben egy Burkes nevű skótról szó, aki haszonszerzési célból sorozatgyilkolt a 19. század első felében. Eladta a holttesteket az egyetemnek. Mivel a sérülésmentes halottakért többet fizettek, az volt a módszere, hogy társa lefogta az álbozatot, ő pedig a mutató és középső ujjával befogta a szerencsétlen orrát, hüvelykjével pedig felhúzta az alsó ajkát, így az nemsokára megfulladt.
Miután lebuktak, társa rávallott, így Burkes a bitón végezte. Testét stílszerűen az egyetem haszálta kutatásokra. Csontváza a mai napig is látható az anatómia tanszéken..

N. Nagy Zoltán 2016.11.30. 15:13:45

@Gazz: A Hasfelmetsző = Kosminski témához:

Aaron Kosminski egy Russel Edwards nevű fickó nyomozásának az eredménye.
Edwards 2007-ben vásárolt meg árverés keretében egy véres kendőt egy bizonyos David Melville Haye nevű embertől, aki azt állította, hogy a sálat örökölte egyik felmenőjétől, aki a Hasfelmetsző ügyén dolgozott még rendőr őrmesterként. A kendőt a negyedik áldozat, Catherine Eddowes közelében találták és az őrmester felettese engedélyével hazavihette azt otthonába, melyet az eltelt idő alatt egyszer sem tisztítottak ki. Edwards a kendővel Jari Louhelainen-hez, a Liverpool Egyetem szakértőjéhez fordult, akinek sikerült hét dns töredéket kinyernie belőle és azt összehasonlítani Catherine Eddowes leszármazottjának, Karen Miller-nek a dns-ével. A minta egyezett és a következő lépésben a kutatók Aaron Kosminski testvérének leszármazottját keresték meg, akinek a dns-e szintén egyezett a sálban talált spermanyomokban lévő dns-sel. Ez pedig csak azt jelenthetette, hogy a rejtély megoldva: Kosminski, a lengyel származású, zsidó borbély volt Hasfelmetsző Jack.

A tudományos körökből ugyanis elég sok kritika érte a vizsgálatot. De nézzük sorjában:

- A kendőt 1888-ban nem foglalták le bizonyítékként. A korabeli rendőrség nem tekintette azt Catherine Eddowes tulajdonának. Anyagát tekintve is túl drága volt, hogy az utolsó két pennyjét ágyra költő tolvaj/prostituált Eddowes-é legyen. Ráadásul a nyomozás vezetője „megengedte”, hogy az őrmester hazavigye. Miért? Nyilvánvaló, hogy a rendőrség nem hozta kapcsolatba az üggyel.
- Catherine Eddowes két másik leszármazottja 2007-ben számos napot töltött abban a szobában, ahol a sál volt. Mivel a kendő soha nem volt elzárva, megfoghatták, a dns minta tőlük is rákerülhetett.
- Jari Louhelainen kutatásait soha nem ellenőrizte a törvényszéki és tudományos eljárásoknak megfelelően második/harmadik fél, tekintve, hogy a tudós nem engedte ezt meg.
- A Louhelainen által leírt dns vizsgálat elég nagy valószínűséggel hibás (erre mutat rá például Sir Alec Jeffreys, a dns azonosítás tulajdonképpeni feltalálója). Louhelainen szerint az Eddowestől és a Karen Millertől származó dns-ek azonosságát a mindkettő génláncában megtalálható 314.1C variáció mutatja, ami annyira ritka (1 a 290 ezerhez), hogy kizárt a tévedés. A bírálók azonban rámutatnak, hogy a Louhelainen által használt adatbázisok (a dns azonosítás, főleg töredékek esetében mindig a népességtől származó mintákra épülő adatbázisokban történő egyezést jelenti) maximum 1 a 30 ezerre tehetik egy dns ritkaságát, azaz a 314.1C variáció nem állja meg a helyét. A leghasonlóbb dns lánc a 315.1C jelű, ami viszont a föld népességének 99%-ban megtalálható. Így az egyezés szinte bármelyik emberrel kimutatható.
- A tudósok zöme szerint 126 év elteltével nem is lehet vér- vagy spermamaradványokból használható dns mintát összeszedni.
- Edwards és Louhelainen miért csak Kosminski leszármazottjának a dns-vel hasonlította össze a sálban talált maradványokat? A lengyel borbély ugyan a gyanúsítottak között volt, de rajta kívül legalább öt másik tettes is szóba jöhetett.
- Kosminski dns mintája egyezett a leszármazottjával, akinek a nevét titkosították. (miért?)

A fentiek alapján véleményem szerint kizárt, hogy Kosminski lett volna Hasfelmetsző.

Tökönrúgott Feleségek 2017.07.27. 13:35:29

Ted Bundyt nem 1979-ben, hanem 1989-ben végezték ki. Csikatilót én is hiányolom.